Κατασκευή E-SHOP με επιδότηση 100% ΕΣΠΑ

Το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για κατασκευή e-shop (ηλεκτρονικού καταστήματος) ανακοινώθηκε επίσημα από την Ελληνική κυβέρνηση και θα διατεθεί ένα ποσό ύψους 5.000 ευρώ για την κάθε επιχείρηση και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο.
 

Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους επιδοτούμενο e-shop  και να μπορέσουν να λειτουργήσουν τόσο την περίοδο του Lockdown όσο και έπειτα.
 

Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα καλύπτει στο 100% όλα τα έξοδα για την κατασκευή, υποστήριξη και φιλοξενία ενός νέου e-shop λιανικής,  ενώ  το κονδύλι που αναμένεται για τον σκοπό αυτό θα ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Με λίγα λόγια, θα επιδοτηθεί η κατασκευή τουλάχιστον 16.000 νέων e-shops σε όλη την Ελλάδα!

Γιατί να φτιάξω e-shop με επιδότηση;

To e-shop είναι μονόδρομος για την επιβίωση των επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας. Διατηρώντας ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, η επιχείρηση αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα αφού δεν απαιτείται φυσική παρουσία του πελάτη στο χώρο και μπορεί να ψωνίσει με ασφάλεια από το σπίτι του.

Branding | Κατασκευή Λογοτύπου

Πότε πρέπει να ξεκινήσω την αίτηση για επιδότηση eshop;

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν επενδυτική πρόταση είναι οι ακόλουθες:

 • να έχουν ΚΥΡΙΑ Δραστηριότητα το ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ (ΚΑΔ 47 και Αναλυτικοί αυτού με την εξαίρεση του τομέα της αλιείας και της εμπορίας καπνού και προϊόντων καπνού)

 • να διατηρούν Φυσικό Κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών, δηλαδή εμπορικό χώρο που υποδέχεται και εξυπηρετεί πελάτες,

 • να έχει ανασταλεί η λειτουργία τους για τουλάχιστον μία ημέραστο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και εφεξής,

 • να υποβάλουν μία επενδυτική πρόταση ανά Α.Φ.Μ.

 • το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που έχει λάβει στο παρελθόν η επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης από αυτή τη Δράση, να μην υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ μέσα σε μία τριετία

 • να πληρούν τις προϋποθέσεις εφαρμογής του Καν. 1407/2013.

 • να έχουν ολοκληρώσει (υλοποίηση, τιμολόγηση, εξόφληση και λογιστικοποίηση των σχετικών δαπανών) την περίοδο από 18/03/2020 έως και πριν την υποβολή της αίτησης, την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα που θα πληροί κατ’ ελάχιστον τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • θα λειτουργεί σε δύο γλώσσες καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive

 • θα συνοδεύεται από λογισμικά παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών

 • θα διασφαλίζει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία (ΑμΕΑ)στο σύνολο των προσφερόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών
   

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών προτάσεων ανακοινώθηκε ότι θα είναι η 31 Φεβρουάριου 2021. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχετε καταθέσει τον επενδυτικό σας φάκελο όσον αφορά την κατασκευή e-shop.

 

Στον όμιλο Transcendence, διαθέτουμε έμπειρους συνεργάτες που μπορούν να αναλάβουν πανελλαδικά το εν λόγω πρόγραμμα καθώς και την εξυπηρέτηση, πλήρη ενημέρωση και ολοκληρωμένη υποστήριξη στην κατάθεση της πρότασης σας.

Για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να κατασκευάσουν το δικό τους e-shop και να καταθέσουν την ηλεκτρονική τους αίτηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 697 0018 123 ή στείλτε μας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@trgroup.gr.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την υποβολή των αιτήσεων.

Τήλ: 216 700 5412

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία!